ORDIN  Nr. 692/2018 din 24 mai 2018

pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Centrului Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii "Dr. Nicolae Robănescu" Bucureşti

EMITENT:     MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL  NR. 461 din 5 iunie 2018

 

Descarca tot documentul.

PLANUL STRATEGIC AL CENTRULUI NAȚIONAL CLINIC DE RECUPERARE NEUROPSIHOMOTORIE COPII
“DR. NICOLAE ROBĂNESCU”
pentru perioada 2018-2022

 


A. ANALIZA SITUAŢIEI ACTUALE


1. Istoric

Structura pe care s-a constituit actualul Centru Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii "Dr. Nicolae Robănescu", a fost prin prima Secție de recuperare funcțională a copiilor cu deficiențe fizice și neuropsihomotorii din România, înfiinţată la Spitalul de Copii Călărași, în 1968, de către Dr. Nicolae Robănescu, creator fără portofoliu de şcoală de recuperare pentru copii, al cărui nume îl poartă Centrul nostru.
După cutremurul din 1977, Secţia a fost mutată în fosta Maternitate Avrig (actualul sediu al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București), iar din 1993 Secția a funcţionat în pavilionul Spitalului "M. S. Curie", până în 2006, când la 17 mai în Raportul de țară, României i s-a impus întocmirea strategiei copilului deficient fizic. Parlamentul României a dat Legea nr. 377 din 2006, pentru înființarea Centrului Medical Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii “Dr. N. Robănescu” pe structura fostei Secții de Recuperare a Spitalului “M. S. Curie”.
Din 2013, Centrul, prin Ordinul nr. 770 emis de Ministerul Sănătății, s-a transformat în Centru Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii "Dr. Nicolae Robănescu".

 

Descarca tot documentul
CIRCUITUL FOII CLINICE GENERALE DE OBSERVATIE A PACIENTULUI

SPITALIZARE DE ZI

SPITALIZARE CONTINUA

Aprobat,
Manager,
Conf.Univ.Dr.Liliana PADURE
 
SpitalizareContinua