Facilitati

Saloane

Centrul este dotat cu 29 de saloane confortabile, dotate conform standardelor europene.

Fiecare salon include 3 paturi, frigider, televizor, aer conditionat si toaleta proprie.

Dotari medicale

Aparatura recuperare kinetica

a) ARMEO (Soluţie robotică pentru reabilitarea funcţională a membrelor superioare)

Sistemul ArmeoPower este un dispozitiv inovator cedispune de un exoschelet robotic pentru braţ, cu o coloană de ridicare electrică pentru reglarea confortabilă a înălţimii. Sistemul poate fi folosit atât pentru braţul şi mâna stângă cât şi pentru braţul şi mâna dreaptă şi se reglează pentru dimensiuni diferite ale braţelor şi în funcţie de înălţimea pacientului. Un sistem de poziţionare aliniază corect articulaţia umărului pentru o acţionare ergonomică, iar produsul ajută mişcarea la nivelul tuturor articulaţiilor importante.

b)APARAT G-EO SYSTEM

Este un sistem robotizat utilizat pentru recuperarea mersului, destinat copiilor cu deficit motor sever al membrelor inferioare, cu paralizii cerebrale, sechele post meningoencefalite virale/ infecțioase, neuroviroze paralitice, statusuri post traumatisme cranio-cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, post ablație, tumori, malformatii congenitale ale membrelor inferioare.

Aparatul ofera posibilitatea sustinerii articulatiilor membrelor inferioare, in special a genunchilor, un control inteligent al asistarii mersului in functie de capacitatea de miscare a fiecarui pacient, astfel incat acesta sa scada gradul de asistare a mersului pe masura ce pacientul este capabil sa initieze si sa sustina miscarea.

c) MOTOMED

Este un aparat de recuperare necesar pentru tratamentul copiilor cu paralizie cerebrala pentru atingerea urmatoarelor obiective:

- scaderea spasticitatii;

- imbunatatirea controlului muscular;

- cresterea rezistentei organismului la efort fizic;

- cresterea tonusului musculaturi membrelor superioare si inferioare.

Aparatura Investigatii Medicale

a) Analiza multifactoriala a mersului

Analiza Multifactoriala a Mersuluieste o metoda complexa, computerizata de evaluare obiectiva, precisa a mersului si a tulburarilor sale. Laboratorul de Analiza a Mersului este compus dintr-o serie de elemente computerizate performante (camere optoelectronice cu emitere de lumina infrarosie, platforme de forta, sistem de electromiografie de suprafata cu transmisie wireless).

Cu ajutorul unui echipament special(markeri lumino-reflectorizanti, electrozi EMG de suprafata), pacientul este inregistrat in timpul mersului in laborator. Datele inregistrate sunt prelucrate si rezultate obtinute ofera o evaluare precisa a problemelor de mers si o mai buna abordare a obiectivelor terapeutice.

Analiza Multufactoriala a Mersului este indicata tuturor pacientilor care prezinta o tulburare de mers, indiferent de origine (neurologica, musculo-scheletala, idiopatica, post-traumatica, etc.).


Laboratorul de Analiza Multifactoriala a Mersului inregistreaza copii cu tulburari de mers, cu varste intre 1 an si 18 ani, cu o capacitate de mers autonom si cu posibilitate de colaborare (fara retard psihic sever).

b) Aparat De Evaluare A Sprijinului Plantar

Este un aparat unic in Romania prin care au fost testati peste 800 de pacienti cu platfus.

Cu ajutorul softului aparatului si in colaborare cu o firma de protezare am pus la punct fabricarea unor sustinatori plantari personalizati pe fiecare tip evaluat, cu succese remarcabile in situatiile pacientilor cu bolta plantara prabusita(platfus)

c) Aparat De Osteodensitometrie este folosit pentru măsurarea densităţii minerale osoase cu ajutorul razelor X (DXA) în scopul de a diagnostica osteoporoza /osteopenia de diverse cauze.


d) Encefalograma (EEG) De Veghe Si Monitorizare De Lunga Durata De Veghe Si Somn

Reprezinta o investigare in timp a activitatii electrice cerebrale. Captarea se face prin intermediul unor electrozi asezati pe scalp, cuplati la un aparat numit electroencefalograf.

Encefalograma este un examen neinvaziv, nedureros

Principala indicatie a EEG-ului este diagnosticul si monitorizarea epilepsiei. Exista insa si alte afectiuni neurologice a caror investigatie necesita realizarea unei electroencefalograme :

- pacienti cu suspiciune de crize epileptice, in vederea stabilirii diagnosticului;

- pacienti diagnosticati cu epilepsie aflati in tratament pentru supravegherea evolutiei si stabilirea conduitei terapeutice ulterioare;

- pacientii care sunt propusi pentru intreruperea tratamentului antiepileptic si necesita monitorizarea modificarilor EEG;

- pacientii cu suspiciune de encefalita;

- pacientii cu regres psihic, tulburari de vorbire progresive si tulburari de somn.

e) Electromiografia (EMG) Si Neurografia(studiul vitezelor de conducere nervoasa)

Aceasta analiza permiteevaluarea nervilor periferici sau a activitatii musculare.

Electromiografia este folosita pentru a ajuta la diagnosticul afectiunilor neuromusculare (miopatii congenital, distrofii muscular etc). Se efectueaza cu ajutorul unui ac microinvaziv (cu dimensiuni adecvate pentru copii), de unica folosinta , nu necesita anestezie , disconfortul produs copilului este minim.

Laborator de analize

Este alcatuit dintr-uncompartiment de biochimie & hematologie si un compartiment de microbiologie si este dotat conform standardului RENAR de calitate. Laboratorul de analize se afla in contract cu CASMB si efectueaza analize medicale decontate in baza biletului (hyperlink cu lista de analize) de internare dar si analize cu plata.

Gradinita

Reprezinta un loc de socializare a copiilor internati si are ca scop dezvoltarea abilitatilor motorii prin joc, activitati educative, socializare.

In cadrulacestuicompartimentbeneficiaza de terapie in grupatat copii internati cat si mamicile in vederea dezvoltarii abilitatilor de comunicare cu copilul.

Farmacie cu circuit inchis

Asigura asistenta cu medicamente a pacientilor internati. Este aprovizionata cu produse farmaceutice necesare tratamentului afectiunilor pacientilor si mai ales a tratamentului specific cu toxina botulinica.

Sali de tratament

In cadrul centrului exista sali de tratamente specifice procedurii recuperatorii efectuate :

  • sali de tratamentul kinetic , dotate corespunzator;
  • Sali de ergoterapie cu jocuri functionale;
  • Sali de fizioterapie dotate cu aparatura ultramodern;
  • Sali de tratament psiho – logopedic ;
  • o sala de gradinitaunde se desfasoara activitati de socializare adecvate handicapului copilului

Compartiment terapie intensiva

Este compus din doua saloane de terapie intensiva dotate corespunzator monitorizarii pacientilor internati. In aceste saloane lucram la mentinerea echilibrata a pacientilor si initierea precoce a tratamentului recuperator.

Bucatarie

In acest compartiment pregatim zilnic mancare sanatoasa pentru pacientii si insotitorii acestora. Pornind de la dorinta de a avea o viata sanatoasa, bucataria noastra alege intotdeauna preparate fara grasimi sau conservati iar astfel pacientul beneficiaza de o dieta corespunzatoare. Meniurile sunt intocmite in functie de indicatia medicului curant.

ORTOPROTEZARE

In incinta centrului exista un spatiu inchiriat unei societati comerciale ce asigura confectionarea de orteze, proteze, dispozitive ajutatoare de mers si incaltaminte ortopedica. In urma analizei plantare se realizeaza sustinatori plantari personalizati pe fiecare tip evaluat, cu succese remarcabile in situatiile pacientilor cu bolta plantara prabusita(platfus). Dispozitivele medicale sunt decontate in totalitate de Casele de Asigurari.(www.ortoprotezare.ro)