NOUTATI

NOUTATI :

Interventie terapeutica cu VIBRAMOUV

  1. Incepand cu anul 2015 este disponibila Analiza Multifactoriala a Mersului, aceasta fiind o metoda complexa, computerizata de evaluare obiectiva, precisa a mersului si a tulburarilor sale.

 

Citeste mai multe aici

 

  1. Recuperarea pacientilor este acum mai facila cu aparatul G-EO  SYSTEM. Aparatul se bazeaza pe terapia de mers pe jos robot-asistată utilizând APARATUL pentru a ajuta pacientii să îmbunătăţească capacitatea lor de a merge după invaliditate.

Citeste mai multe aici

 

  1. Tehnologie avansata pentru recuperarea bratelor. Aparatul ARMEO -este un dispozitiv inovato ce dispune de un exoschelet robotic pentru braţ, cu o coloană de ridicare electrică pentru reglarea confortabilă a înălţimii.

      

Citeste mai multe aici

 

 

  1. Cea mai noua metoda de determinare aparitiei osteoporozei este prezenta acum si in Romania.

Aparatul Osteodensitometrie  DEXA - Osteodensitometria DXA este cea mai noua metoda de masurare a densitatii osoase. Metoda folosita este noninvaziva, cantitatea de radiatii folosita fiind foarte mica, iar pacientul nu simte nici un disconfort in timpul testarii.

Comunicat

 

La ceas aniversar - primul an de tratament medicamentos al amiotrofiei spinale (AMS) in Romania - dorim sa impartasim din experienta acumulata, sa aducem multumiri si sa tragem semnale de alarma. Pentru mai multe detalii click aici.

 

 

 

Comunicat

 

La Centrul National Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robanescu” s-au primit in 2018, de la Ministerul Sanatatii si Casa de Asigurari de Sanatate, prin Programul National de Sanatate (PNS) – Boli Rare, fonduri pentru initierea tratamentului cu nusinersen la 12 pacienti cu amiotrofie spinala. Pentru mai multe informatii click aici.

 

 Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie „Dr. Nicolae Robănescu” este reacreditat ca furnizor local de educație medicală continuă (EMC) pentru anul 2019, de către Colegiului Medicilor din România (nr. 11657/ 21.12.2018).

 

 

COMUNICAT

 

Centrul National Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. N. Robanescu”  este prima institutie care a injectat Nusinersen in Romania, la doi copii pentru a respecta Calendarul terapiei initiate in Belgia si la al treilea, ca fiind primul copil care incepe aceasta terapie in tara noastra! Acesta a fost posibil cu sprijinul Ministerului Sanatatii, prin efortul comun al medicilor injectori, al administratiei spitalului si evident cu suportul financiar oferit de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti care a transmis filele de Buget de la Casa Nationala!

Este multa emotie, birocratie, dar si entuziasmul REUSITEI … asa ca la orice inceput benefic pentru un pacient fragil ca cel cu Amiotrofie Spinala.

 

 

 MANAGER

 Conf. Univ. Dr. Liliana Padure

 

 

Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie „Dr. Nicolae Robănescu” este acreditat ca furnizor național de educație medicală continuă (EMC) pentru anul 2018, de către Colegiului Medicilor din România (nr. 7015/08.10.2018).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AMBULATORIU INTEGRAT

Specialitati clinice:

Recuperare, medicina fizica si balneologie

Conf. Dr. Liliana Padure

Dr. Mihaela Bejan

Dr. Anca Grigoriu

Ortopedie pediatrica Dr. Serban Hamei
Neurologie pediatrica Dr. Madalina Leanca
Psihiatrie pediatrica Dr. Cristian Adam
Psihologie Clinica Psiholog Laura Fierbinteanu

Telefon programari: 0730 565 575 - zilnic intre orele: 12.00 - 14.00

 

VIZIBILITATE INTERNATIONALA

 

Colectivul CNCRNC “Dr.Nicolae Robanescu” invită parinţii să participe la obţinerea autonomiei emoţionale a pacienţilor nostri. Curajul explorării lumii înconjurătoare apare cu cât copilul este mai autonom. Autoîngrijirea şi independenţa de părinţi e o bază importantă pentru dezvoltarea celorlalte abilităţi (cognitive, motorii, sociale, emoţionale). Procesele de dezvoltare a acestor deprinderi trebuie să înceapă de timpuriu, atunci când ele pot fi învăţate în armonie unele cu celelalte şi nu în disonanţă. Deşi relaţia personal medical – copil nu poate fi comparată cu relaţia părinte – copil, beneficiile pe termen scurt şi lung au un impact pozitiv pentru adaptarea la viaţa social. În cazul copiilor cu dizabilităţi, părinţii pot fi hiperprotectori, lipsindu-i de satisfacţia reuşitei. Căutarea şi găsirea de soluţii potrivite situaţiilor cu care copilul se întâlneşte în existenţa sa, apare când părintele înţelege importanţa responsabilizării şi integrării copilului în afara familiei, crescând astfel stima şi imaginea de sine a copilului întrucât va căpăta încredere în propriile resurse şi o bună adaptare în societate.

Vom interna cu însoţitor DOAR copiii care nu merg, pacienţii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani şi pacienţii noi cu vârsta până la 5 ani (care nu cunosc prietenosul nostru mediu).

Centrul National Medical de Recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii "Dr. Nicolae Robanescu" este prima sectie de recuperare functionala a copiilor cu deficiente fizice si neuro-psiho-motorii din Romania.

Cu experienta a 30 ani in observarea nemijlocita a copiilor adusi la consultatii doresc sa indrum parintii, anturajul micutilor(educatori, medici de familie) sa nu ignore nici o tulburare de motricitate, de tonus muscular,

O speranta in lupta cu paralizia cerebrala
Majoritatea celor peste 500 de copii cu paralizie cerebrala tratati cu toxina botulinica in Romania pana acum

Catedra M6 de Recuperare Neuropsihomotorie a UMF "CarolDavila"propune urmatoarele teme pentru cursuri postuniversitare:

Toxina botulinicã - NEUROTOXINÃ - cu tintã sistemul nervos - este atrasã de placa motorie a musculaturii scheletice, având avantajul cã nu strãbate bariera hematoencefalicã, nu are efecte adverse la nivel SNC,

Se pot trata altfel decat cu medicamente. In cele doua cabinete de ergoterapie de la Centrul National Medical de Recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii "Dr. Nicolae Robanescu",