Investigatii paraclinice si functionale
Investigatiile paraclinice si functionale se efectueaza in regim de internare la recomandarea medicului curant (GRATUIT).
Investigatiile reprezinta evaluari pentru depistarea sau urmarirea evolutiei starii de sanatate a pacientului.
Investigatiile pe care le putem realiza in centrul nostru sunt:
INVESTIGATII PARACLINICE FUNTIONALE
- Electromiografie este folosita pentru a ajuta la diagnosticul afectiunilor neuromusculare (miopatii congenital, distrofii muscular etc). Se efectueaza cu ajutorul unui ac microinvaziv (cu dimensiuni adecvate pentru copii), de unica folosinta , nu necesita anestezie , disconfortul produs copilului este minim.
- Ecografia de parti moi
- Ecografia de sold
- investigatie neinvaziva
- nedureroasa
- metoda de screening a displaziei de sold la nou nascuti si sugari
- se efectueaza la nastere, la 6 sapt, la 4 luni si la 6 luni. - Ecografia aparatului locomotor este metoda neinvaziva cu risc minim pentru
pacient care evalueaza statusul post traumatic si evolutia in timp avand rol si in ghidajul injectarii cu toxina botulinica si a infiltratiilor antialgice/antiinflamatoare.
- Ecografia de sold
- Electroencefalografie Reprezinta o investigare in timp a activitatii electrice cerebrale. Captarea se face prin intermediul unor electrozi asezati pe scalp, cuplati la un aparat numit electroencefalograf. Encefalograma este un examen neinvaziv, nedureros
- Potentiale evocate vizual - reprezinta o investigatie neinvaziva, nedureroasa ce nu necesita sedare. Se realizeaza pentru evaluarea integritatii cailor vizuale si este indicata in tulburarile de vedere de cauza neurologica
- Evaluarea sprijinului plantar Cu ajutorul softului aparatului si in colaborare cu o firma de protezare am pus la punct fabricarea unor sustinatori plantari personalizati pe fiecare tip evaluat, cu succese remarcabile in situatiile pacientilor cu bolta plantara prabusita(platfus)
- Osteodensitometrie pentru măsurarea densităţii minerale osoase cu ajutorul razelor X (DXA) în scopul de a diagnostica osteoporoza /osteopenia de diverse cauze.
- Analiza cuantificata a mersului este o metoda computerizata de evaluare calitativa si cantitativa a mersului si a tulburarilor sale. Permite realizarea unei analize precise a mersului pacientului in baza unor inregistrari cu ajutorul unui echipament special (markeri lumino-reflectorizanti, electrozi EMG de suprafata) si a unui sistem computerizat performant compus din camere optoelectronice (emitere si captare de lumina infrarosie), platforma de forta si receptor de semnal EMG.
PENTRU PROGRAMARI ANALIZA MERSULUI SUNATI LA 021/4600232 interior 155 - AS. ALEXANDRA ION
- Analize medicale de laborator; lista analizelor aici
- Computer Tomograf (C.T) ; Metoda imagistica neinvaziva cu sau fara sedare in functie de varsta copilului. Se efectueaza pentru stabilirea etiologiei (cauzei bolii), evaluarea leziunilor preexistente (tumori, encefalite, evaluarea sechelelor post traumatice, hipoxic-ischemice)
- Rezonanta Magnetica Nucleara (R.M.N); Metoda imagistica neinvaziva cu sau fara sedare in functie de varsta copilului. Se efectueaza pentru stabilirea etiologiei (cauzei bolii), evaluarea leziunilor preexistente (tumori, encefalite, evaluarea sechelelor post traumatice, hipoxic-ischemice). In conditiile in care este necesara anestezia pacientului, aceasta va fi platita de catre acesta.