Facilitati

Saloane

Centrul este dotat cu 28 de saloane confortabile, dotate conform standardelor europene..

Fiecare salon include 3 paturi, frigider, televizor, aer condiționat și toaletă proprie.

Dotări medicale

Aparatura recuperare kinetica

a) ARMEO (Soluţie robotică pentru reabilitarea funcţională a membrelor superioare)

Sistemul ArmeoPower este un dispozitiv inovator ce dispune de un exoschelet robotic pentru braţ, cu o coloană de ridicare electrică pentru reglarea confortabilă a înălţimii. Sistemul poate fi folosit atât pentru braţul şi mâna stângă cât şi pentru braţul şi mâna dreaptă şi se reglează pentru dimensiuni diferite ale braţelor şi în funcţie de înălţimea pacientului. Un sistem de poziţionare aliniază corect articulaţia umărului pentru o acţionare ergonomică, iar produsul ajută mişcarea la nivelul tuturor articulaţiilor importante.

b)APARAT G-EO SYSTEM

Este un sistem robotizat utilizat pentru recuperarea mersului, destinat copiilor cu deficit motor sever al membrelor inferioare, cu paralizii cerebrale, sechele post meningoencefalite virale/ infecțioase, neuroviroze paralitice, statusuri post traumatisme cranio-cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, post ablație, tumori, malformatii congenitale ale membrelor inferioare. Aparatul ofera posibilitatea sustinerii articulatiilor membrelor inferioare, în special a genunchilor, un control inteligent al asistării mersului în funcție de capacitatea de mișcare a fiecărui pacient, astfel încât acesta să scadă gradul de asistare a mersului pe măsură ce pacientul este capabil să inițieze și să susțină mișcarea.

c) MOTOMED

Este un aparat de recuperare necesar pentru tratamentul copiilor cu paralizie cerebrală pentru atingerea următoarelor obiective:

- scăderea spasticității;

- îmbunătățirea controlului muscular;

- creșterea rezistenței organismului la efort fizic;

- creșterea tonusului musculaturi membrelor superioare și inferioare.

d) ARMOTION, DIEGO, PABLO, MYRO, GLOREHA, ERIGO, LOKOMAT, INDEGO, ANDAGO, WALKER VIEV, ISO-SHIFT, PROKIN, GALILEO, VIBRAMOOV, G-WALK, NIRVANA, T-BED, FOOTSCAN, FORMETRIC, VALEDO SHAPE, BAZIN HIDROTEROAPIE, ETC.

Aparatura Investigatii Medicale

a) Analiza multifactorială a mersului

Analiza Multifactorială a Mersului este o metodă complexă, computerizată de evaluare obiectivă, precisă a mersului și a tulburrilor sale. Laboratorul de Analiza Multifactorială a Mișcării este compus dintr-o serie de elemente computerizate performante (camere optoelectronice cu emitere de lumină infraroșie, platforme de forță, sistem de electromiografie de suprafață cu transmisie wireless).

Cu ajutorul unui echipament special (markeri lumino-reflectorizanți, electrozi EMG de suprafață), pacientul este înregistrat în timpul mersului în Laborator. Datele inregistrate sunt prelucrate și rezultate obținute oferă o evaluare precisă a problemelor de mers și o mai bună abordare a obiectivelor terapeutice.

Analiza Multufactorială a Mersului este indicată tuturor pacienților care prezintă o tulburare de mers, indiferent de origine (neurologică, musculo-scheletală, idiopatică, post-traumatică, etc.).


Laboratorul de Analiza Multifactorială a Mersului înregistrează copii cu tulburări de mers, cu vârste între 1 an și 18 ani, cu o capacitate de mers autonom și cu posibilitate de colaborare (fără retard psihic sever).

b) Aparat De Evaluare A Sprijinului Plantar

Este un aparat unic în spitalele din România prin care au fost evaluați peste 3900 de pacienți.

Cu ajutorul softului aparatului și în colaborare cu o firmă de protezare am pus la punct fabricarea unor susținatori plantari personalizați pe fiecare tip evaluat, cu succese remarcabile în situațiile pacienților cu boltă plantară prabușită (platfus).

c) OSTEODENSITOMETRUL este folosit pentru măsurarea densităţii minerale osoase cu ajutorul razelor X (DXA) în scopul de a diagnostica osteoporoza/ osteopenia de diverse cauze.


d) Aparat RADIOLOGIE



e) RMN

f) ECOGRAF (multidisciplinar portabil DOPPLER)

g) ENCEFALOGRAMA (EEG) de veghe si monitorizare de lunga durata de veghe si somn

Reprezintă o investigare în timp a activității electrice cerebrale. Captarea se face prin intermediul unor electrozi așezați pe scalp, cuplați la un aparat numit electroencefalograf.

Encefalograma este un examen neinvaziv, nedureros.

Principala indicație a EEG-ului este diagnosticul și monitorizarea epilepsiei. Există însă și alte afecțiuni neurologice a căror investigație necesită realizarea unei electroencefalograme:

- pacienți cu suspiciune de crize epileptice, în vederea stabilirii diagnosticului;

- pacienți diagnosticați cu epilepsie aflați în tratament pentru supravegherea evoluției și stabilirea conduitei terapeutice ulterioare;

- pacienți care sunt propuși pentru întreruperea tratamentului antiepileptic și necesită monitorizarea modificărilor EEG;

- pacienți cu suspiciune de encefalită;

- pacienți cu regres psihic, tulburări de vorbire progresive și tulburări de somn.

h) ELECTROMIOGRAFIA (EMG) ȘI NEUROGRAFIA(studiul vitezelor de conducere nervoasă)

Această analiză permite evaluarea nervilor periferici sau a activității musculare.

Electromiografia este folosită pentru a ajuta la diagnosticul afecțiunilor neuromusculare (miopatii congenitale, distrofii musculare, etc.). Se efectuează cu ajutorul unui ac microinvaziv (cu dimensiuni adecvate pentru copii), de unică folosință, nu necesită anestezie, disconfortul produs copilului este minim.

LABORATOR DE ANALIZE MEDICALE

Este alcătuit dintr-un compartiment de biochimie & hematologie și un compartiment de microbiologie și este dotat conform standardului RENAR de calitate.

Laboratorul de analize se afla în contract cu CASMB și efectuează analize medicale decontate în baza biletului (hyperlink cu lista de analize) de internare dar si analize cu plată.

LABORATOR DE GENETICĂ MOLECULARĂ – COMPARTIMENT MEDICINĂ MOLECULARĂ (RT-PCR)

FARMACIE cu circuit inchis

Asigura asistența cu medicamente a pacienților internați. Este aprovizionată cu produse farmaceutice necesare tratamentului afecțiunilor pacienților și mai ales a tratamentului specific cu toxina botulinică...

SĂLI DE TRATAMENT

In cadrul centrului exista sali de tratamente specifice procedurii recuperatorii efectuate :

  • săli de tratamentul kinetic, dotate corespunzător;
  • săli de ergoterapie cu jocuri funcționale;
  • săli de fizioterapie dotate cu aparatură ultramodernă;
  • CABINET DE EVALUARE ȘI INTERVENȚIE PSIHOLOGIE-LOGOPEDIE

    COMPARTIMENT TERAPIE INTENSIVĂ

    Este compus din două saloane de terapie intensivă dotate corespunzător monitorizării pacienților internați. În aceste saloane lucrăm la menținerea echilibrată a pacienților și initierea precoce a tratamentului recuperator.

    BLOC ALIMENTAR

    În acest compartiment pregătim zilnic mâncare sănătoasă pentru pacienții și însoțitorii acestora. Pornind de la dorința de a avea o viață sănătoasă, bucătăria noastră alege întotdeauna preparate fără grăsimi sau conservați iar astfel pacientul beneficiază de o dietă corespunzatoare. Meniurile sunt întocmite în funcție de indicația medicului curant.

    SPĂLĂTORIE

    ORTOPROTEZARE

    În incinta Centrului există un spațiu inchiriat unei societăți comerciale ce asigură confectionarea de orteze, proteze, dispozitive ajutătoare de mers și încălțăminte ortopedică. În urma analizei plantare se realizează sustinători plantari personalizați pe fiecare tip evaluat, cu succese remarcabile în situațiile pacienților cu bolta plantară prabușită (platfus). Dispozitivele medicale sunt decontate în totalitate de Casele de Asigurări. .(www.ortoprotezare.ro)