Perspective

Centrul national isi propune sa reduca neajunsurile relevate in raportul de tara de la 16 mai 2006, deoarece in urma acestuia a fost infiintat.

Asadar aici se va elabora strategia recuperarii copilului cu dizabilitati prin cooptarea tuturor specialistilor care trateaza copii si a celor care se ocupa cu educatia lor.

Centrul national va milita pentru infiintarea atelierelor protejate in care sa se instruiasca tineri cu deficiente neuro motorii. Va contribui in colaborare cu Universitatea Medico Farmaceutica "Carol Davila" si alte universitati interesate la formarea personalului inalt specializat in recuperarea neuro-psiho-motorie.

Va mentine legaturi de colaborare cu centre si universitati europene in sensul acordarii asistentei medicale de specialitate adaptate noutatilor in domeniu.

Va reuni toate "fortele" medicale si educative din Romania, care se ocupa decopilul cu deficiente fizice cronice in scopul unei monitorizari si instruiri adecvate.

Viziunea noastră este sănătatea şi bunăstarea copiilor constituie resursa fundamentală de afirmare a capitalului uman în prezent şi pentru generaţiile viitoare. Centrul Medical de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii “Dr.Nicolae Robănescu”, alături de celelalte unităţi medicale şi sociale determinante pentru bunăstarea copiilor, trebuie să-şi aducă aportul maxim la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu deficienţe neuro şi locomotorii şi a familiilor acestora, într-o manieră comparabilă cu cele mai dezvoltate state membre UE.

Viziunea Spitalului : A fi lider de încredere în îngrijirea copiilor cu deficienţe neuro şi locomotorii şi promovarea sănătăţii copiilor.

Misiunea noastră este de a păstra statutul de centru de excelenţă în domeniul îngrijirilor de sănătate personalizate, care să rezolve patologia copiilor cu deficienţe neuro şi locomotorii în cel mai bun şi eficient mod posibil şi totodată de a promova dezvoltarea cercetării ştiinţifice de profil şi de a asigura formarea de specialişti în domeniul recuperării copilului, având la bază o bogată tradiţie recunoscută naţional şi un personal de înaltă ţinută.

Valorile noastre sunt:

Dedicare: Ocrotirea cu dragoste şi devotament a sănătăţii copiilor;

Excelenţă: Ne străduim pentru a atinge excelenţa în tot ceea ce facem;

Siguranţă: Asumarea responsabilităţii de a îmbunătăţi în mod constant o cultură care să asigure siguranţa şi bunăstarea tuturor pacienţilor, vizitatorilor şi personalului;

Integritate: Deciziile, acţiunile şi comportamentele noastre şi se bazează pe onestitate, încredere, corectitudine, precum şi cele mai înalte standarde etice;

Compasiune şi bunătate;

Abordarea pacientului în contextul familial;

Respectarea drepturilor copilului;

Munca în echipă, mobilizare salvatoare, respect reciproc;

Tehnologie de ultimă generaţie, valorificând inteligenţa în scopul îmbunătăţirii sănătăţii copiilor.