INVESTIGAȚII PARACLINICE ȘI FUNCȚIONALE



Investigatiile paraclinice și funcționale se efectuează în regim de internare la recomandarea medicului curant (GRATUIT).

Investigațiile reprezintă evaluări pentru depistarea sau urmărirea evoluției stării de sănătate a pacientului.

Investigațiile pe care le putem realiza în Centrul nostru sunt:

    Electromiografia – este folosită pentru a ajuta la diagnosticul afecțiunilor neuromusculare (miopatii congenitale, distrofii musculare, etc.). Se efectuează cu ajutorul unui ac microinvaziv (cu dimensiuni adecvate pentru copii), de unică folosință  nu necesită anestezie, disconfortul produs copilului este minim.

    Ecografia de părți moi

    Ecografia de șold:

  • investigație neinvazivă,
  • nedureroasă,
  • metoda de screening a displaziei de șold la nou-născuți și sugari,
  • se efectuează la naștere, la 6 sapt, la 4 luni și la 6 luni.
  • Ecografia aparatului locomotor este metoda neinvazivă cu risc minim pentru pacient, care evaluează statusul post-traumatic și evoluția în timp având rol și în ghidajul injectării cu toxina botulinică și a infiltrațiilor antialgice/ antiinflamatoare.

    Electroencefalografia – reprezintă o investigare în timp a activității electrice cerebrale. Captarea se face prin intermediul unor electrozi asezați pe scalp, cuplați la un aparat numit electroencefalograf. Encefalograma este un examen neinvaziv, nedureros.

    Potențiale evocate vizual - reprezintă o investigație neinvazivă, nedureroasă ce nu necesită sedare. Se realizează pentru evaluarea integrității căilor vizuale și este indicată în tulburările de vedere de cauză neurologică.

    Evaluarea sprijinului plantar – cu ajutorul softului aparatului și în colaborare cu o firmă de protezare am pus la punct fabricarea unor susținători plantari personalizați pe fiecare tip evaluat, cu succese remarcabile în situațiile pacienților cu bolta plantară prabușită (platfus).

    Radiologia – prin intermediul personalului specializat și a tehnicii radio-imagistice de ultimă generație, se efectuează următoarele investigații radiografice: topogramă coloană vertebrală și de membre inferioare, pulmonară, torace osos, centura scapulară, pelvină, segmente, membre, articulații, radiografie abdominală pe gol, radiografie reno-vezicală simplă, craniu;

    Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN) – metodă imagistică neinvazivă cu sau fără sedare în funcție de vârsta copilului. Se efectuează pentru stabilirea etiologiei (cauzei bolii), evaluarea leziunilor preexistente (tumori, encefalite, evaluarea sechelelor post-traumatice, hipoxic-ischemice).

    În condițiile în care este necesară anestezia pacientului, aceasta va fi platită de către acesta.

    Osteodensitometria – utilizatăpentru măsurarea densităţii minerale osoase cu ajutorul razelor X (DXA) în scopul de a diagnostica osteoporoza/ osteopenia de diverse cauze.

    Echografie ganglionara, generala (abdominala + pelvis), abdominala, pelvina

    Analiza cuantificată a mersului – metodă computerizată de evaluare calitativă și cantitativă a mersului și a tulburărilor sale. Permite realizarea unei analize precise a mersului pacientului în baza unor înregistrări cu ajutorul unui echipament special (markeri lumino-reflectorizanți, electrozi EMG de suprafață) și a unui sistem computerizat performant compus din camere optoelectronice (emitere și captare de lumină infraroșie), platforma de forță și receptor de semnal EMG.

    PENTRU PROGRAMĂRI ANALIZA MERSULUI SUNAȚI LA 021/ 460.02.32 interior 127 - AS. MED. ALEXANDRA ANA MARIA ION / AS. MED. LOREDANA CIUPAG

    Analize medicale de laborator – lista analizelor aici